ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru cel de-al 99-lea episod al emisiunii sale, Tucker Carlson a vorbit cu filozoful politic descris drept „creierul” lui Vladimir Putin, scrie Unherd, citat de mariustucă.

Aleksandr Dughin este un filozof extrem de controversat, acest lucru fiind probabil ceea ce l-a atras în primul rând pe fostul prezentator Fox News. Ca parte a interviului amplu, filmat la Moscova, Dughin și-a dublat atacurile la adresa liberalismului, etichetându-l, de asemenea, pe Putin drept „cineva cu o armă nucleară care apără puternic valorile tradiționale”. „Acesta este un mod de a spune”, a afirmat geopoliticianul.

Dughin a fost unul dintre cei mai importanți susținători ai invaziei Rusiei în Ucraina, pe care a descris-o drept un „război sfânt” împotriva „nazismului ucrainean”. Carlson a încercat să-l provoace sa vorbească despre efectele globale ale liberalismului occidental, determinându-l pe filosof să critice filmele de la Hollywood pentru lipsa lor de optimism cu privire la „viața tradițională”, scriu sursele citate.

„Aleksandr Dughin este cel mai faimos filozof politic din Rusia”, a spus Tucker Carlson în deschiderea interviului de 20 de minute pe care l-a distribuit luni seara pe X, conform Daily Beast.
 

Vorbind despre Alexander Dughin, Carlson a continuat subliniind că „guvernul ucrainean i-a ucis fiica”, referindu-se la Daria Dughina, care a călcat pe urmele tatălui ei și a aplaudat atacurile asupra Ucrainei până când a fost ucisă într-un atentat cu mașina cu bombă lângă Moscova, în august 2022. Ulterior, serviciile speciale ucrainene au lăsat de înțeles că ar fi vrut să-l ucidă și pe Dughin.

„Cărțile sale au fost interzise de administrația Biden din Statele Unite. Nu le puteți cumpăra de pe Amazon”, a mai subliniat Carlson înaintea interviului.

Carlson a susținut într-un segment de la Fox News din octombrie că a confirmat cu Amazon că Dughin a fost „interzis”, deși cel puțin patru dintre cărțile sale sunt în prezent disponibile pe site-ul Amazon, dar doar în rusă. Una dintre cărțile sale este disponibilă în engleză pentru Kindle.

Carlson a omis faptul că Dughin a fost sancționat de Departamentul de Trezorerie al SUA în 2015 pentru că a ajutat la recrutarea de oameni care să lupte în numele forțelor ruse din estul Ucrainei. (De asemenea, fiica lui nu a fost pur și simplu un spectator nevinovat, ci a jucat un rol activ în promovarea dezinformarii prin intermediul unui grup legat de Yevgeny Prigojin, conform informațiilor americane.)

Nimic din toate acestea nu a apărut în timpul interviului, iar Carlson a remarcat că a evitat în mod deliberat întrebările despre „Rusia și politica rusă”.

În schimb, Carlson a deschis interviul întrebându-l pe Dughin ce crede că a mers prost cu țările vorbitoare de limbă engleză, determinându-l pe Dughin să lanseze o tiradă despre modul în care „lumea anglo-saxonă” este în mare parte responsabilă pentru liberalism și ceea ce el a descris drept abandonul identității umane în favoarea unor deviații precum transgenderismul și, în viitor, transumanismul.

„Ceea ce descrii tu se întâmplă în mod clar și este îngrozitor”, a spus Carlson, înainte de a îl compatimi pe scurt cu Dughin afirmân că „autodescriși liberali” l-au anulat prin interzicerea cărții sale.

Dughin a sugerat apoi că filmele de la Hollywood precum The Matrix și The Terminator oferă o idee bună despre ce se va întâmpla cu umanitatea în viitor, după ce liberalismul își va urma cursul.

„Nu aveți un viitor strălucit, tradițional descris în filme”, a spus el. „Nu cunosc niciun film de viitor, în Occident, făcut despre revenirea la viața tradițională, prosperitate, la familiile cu mulți copii.”

„Nu avem altă opțiune. Fie Matrix, fie Inteligență artificială, fie așa ceva sau Terminator”, a spus el.

Dar, potrivit lui Dughin, sunt și vești bune!

„Un om poate salva lumea de la transformarea în Terminator: Vladimir Putin”, susține acesta propagandistic.
 
„Putin este liderul tradițional”, a spus el, descriindu-l pe președintele rus drept „cineva cu o armă nucleară [care] apără puternic valorile tradiționale”.

La toate acestea, Carlson și-a încruntat fruntea și a dat din cap în timp ce Dughin vorbea, înainte de a observa ura „foarte serioasă” pe care Occidentul o are față de Putin.

Nu este clar când a fost filmat interviul, dar la fel ca interviul lui Carlson cu Putin din februarie, întâlnirea cu Dughin a fost deja sesizată de propagandiștii ruși. Presa controlată de Kremlin a raportat că Carlson l-a evidențiat pe Dughin drept „cel mai faimos filosof politic din Rusia”, care se spune că a fost persecutat de Ucraina.

Interviul lui Dugin a fost salutat și pe rețelele sociale de bloggeri pro-Kremlin, care au susținut că ar contribui la răspândirea ideilor conservatoare ale Rusiei în Occident. Cel mai probabil a fost filmat chiar la vizita sa la Moscova când jurnalistul american s-a întâlnit cu președintele rus.