ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul conservator Tucker Carlson a comentat pe larg, în emisiunea sa de marțea trecută, videoclipul cenzurat de YouTube în care doi medici încercau să ridice măcar o parte din vălul așternut în cazul deceselor provocate de Covid-19, arătând că, în California, rata mortalității este similară cu cea a gripei.

 ”Reduși la tăcere  de BIG TECH”, comentariul jurnalistului a fost o pledoarie anti cenzură, argumentele afduse de ce marile companii care acum bagă pumnul în gură medicilor sau ziariștilor incomozi neavând nicio legătură cu știința. „Singura justificare pentru eliminarea videoclipului a fost aceea că cei doi medici au ajuns la concluzii diferite față de acutalii decidenți. O formă de disidență”.
 
„Mulți dintre voi ați văzut deja acest videcolip care a avut peste 5 milioane de vizualizari pe YouTube. În prezentarea lor, cei doi medici au prezentat o serie de date care indică ceea ce începem să ințelegem în prezent despre coronavirus și modul in care se răspândește. Au citat pagini cu statistici guvernamentale, după care le-au interpretat în lumina propriei lor îndelungate experinețe clinice în calitate de doctori. La un moment dat, aceștia remarcă faptul ca rata de mortalitate din statul California este mult mai mică decât s-ar fi așteptat să fie. Și s-au întrebat dacă nu cumva oficialii guvernamentali ar trebui să-și modifice politicile pe baza acestei noi științe”, spune Tucker Carlson.  Jurnalistul amintește că  dr. Erickson spunea în videoclip că există o „șansă de doar 0,03% de a muri din cauza COVID în statul California”, întrebându-se de ce este nevoie de izolare, de oprirea sistemelor medicale sau ca oamenii să rămână fără loc de muncă ”. Erickson se întreba, de asemenea, de ce au fost declarate decese provocate de COVID-19 cazuri ale unor persoane care, de fapt, au murit din cauza altor boli”.

Carlson aduce în atenție cenzura pe care marile companii, alături de politicieni, o aplică în vreme de pandemie pentru a pune pumnul în gură tuturor disidenților. Și asupra căreia mass-media nu suflă niciun cuvânt.

”Videoclipul a fost produs de un canal de televiziune local. A fost, de fapt, o știre. Videoclipul nu avea conținut pornografic și nu a încălcat drepturile de autor și nici nu a incitat la violență. Singura justificare pentru eliminarea sa a fost că medicii au prezentat concluzii cu totul diferite decât cele pe care le au persoanele responsabile în prezent”, spune jurnalistul.
 
Carlson continuă, arătând că oricine vorbește sau protestează este cenzurat.
 
„Deci aici nu este vorba despre știință. Cenzura nu este niciodată despre știință, ci despre putere. Marile companii de tehnologie folosesc această tragedie pentru a-și crește puterea asupra pulației americane. Ei lucrează cu politicieni pentru a o face.YouTube și compania sa mamă, Google au interzis oficial disidența. CEO-ul YouTube a recunoscut asta în mod deschis. Dezinformare dăunătoare”, aceeata aceasta este fraza familiară oricui a observat regimurile totalitare în orice stat. Dar presa noastră liberă există tocamai pentru a lupta împotriva abuzurilor puterii, evidente, așa precum aceasta. Este motivul pentru care avem în America Primul Amendament. Estae singurul motiv pentru care avem un astfel de Amendament”, a continuat el.
 
Jurnalistul crede însă că, dintro-dată, „mass-media noastră nu mai este preocupată de libertatea de exprimare. Reporterii noștri au ajuns să îi aplaude pe cei ce ne conduc în timp ce aceștia ne pedepsesc pentru că nu suntem de acord cu ei.Mass-media de la noi nu mai pune sub semnul întrebării puterea, ci conspiră cu ea și acesta e  și motivul pentru care în presa noastrtă au existat atât de puține critici față de sporirea supravegherii în masă care are loc acum.

În numele luptei împotirva coronavirusului, companiile tehnologice vă urmăresc acum prin intermediul telefonului mobil. Vă urmăresc de sus cu drone. Vi se pare că sunt niște fantezii paranoice? Ei bine, nu sunt. Se întâmplă chiar acum, în timp ce vorbim”, a avertizat Tucker Carlson.

Semnalând încă o realitate: totul se face cu aprobarea liderilor politici. ”Deci, ce avem aici? Avem companii Big Tech care se asociază cu guvernul pentru a vă spiona fără să știți. Americani izolați în casele lor, cărora li s-a interzis sa meargă la biserică, îndopați cu sedative, precum marihuana și berea.

Oricine vorbește e redus la tăcere. Demonstrațiile de natură politică sunt ilegale. Organizatorii sunt arestați. Sunt aprobate pe platformele de informare.doar opiniile liderilor, multi dintre ei nealeși. 
Vi se pare cumva cunoscut? Seamănă foarte mult cu ce se întâmplă în China. Dintre numeroasele ironii ale acestei crize, multe dintre ele foarte amare, cel mai greu de digerat este aceasta. Că pe măsură ce combatem acest virus, devenim din ce în ce mai mult precum țara unde a apărut. Devenim din ce în ce mai mult precum China. E groaznic! Iar faptul că breasla noastră profesională aplaudă cu entuziasm acest lucru spune foarte mult!”

Carlson își încheie astfel discursul:

„Libertatea de conștiință nu pune niciodată în pericol publicul. Nu îi amenință decât pe cei puternici. Le periclitează controlul. Le pune în pericol capacitatea de a dicta rezultatele alegerilor, de a jefui economia, de a face politici bazate pe capricii pentru propriul lor beneficiu. Nu e de mirare că liderii noștri au făcut așa de puțin pentru a ne proteja de China. Sunt în aceeași echipă”.