ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tudor Gheorghe a fost votat, în ședița Consiliului General al Capitalei, cetățean de onoare al Bucureștiului. Proiectul adoptat de CGMB vine pe fondul linșajului la care a fost supus artistul după ce TVR a difuzat spectacolul ”Degeaba 30”.

Conform DCNews, proiectul a fost aprobat cu 33 de voturi pentru, 7 abțineri și 3 voturi împotrivă. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri PMP, 2 consilieri ALDE și 3 consilieri PNL, în timp ce împotriva proiectului au votat 2 consilieri USR și unul de la PNL. De asemenea, s-au abținut 6 consilieri USR și un consilier PNL.

„Tudor Gheorghe este unul dintre cei mai mari artiști ai tradiției românești, reușind de fiecare dată să prezinte concepte noi pentru concertele pe care le susține și să reinterpreteze într-o manieră originală moștenirea desprinsă din negura vremurilor ce face parte de secole din viața satului. Talentul și prezența scenică sunt inconfundabile, iar sălile de concert sunt pline la fiecare apariție a sa”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Acordarea titlului de cetățean de onoare reprezintă o recompensă simbolică și nu are implicații la bugetul local.

Fostul ministru pedelist al Educației, Daniel Funeriu, fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, și Vladimir Tismăneanu l-au atacat pe Tudor Gheorghe pentru spectacolul intitulat „Degeaba 30", difuzat pe 26 ianuarie de TVR, ofensați că multe dintre textele cântecelor artistului din spectacolul ”Degeaba 30” aveau mesaje anti-UE.