ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul Justiției Tudorel Toader anunță pe Facebook că va vota "Da" la referendum. afirmând că avem nevoie de copii sănătoși și frumoși, iar copiii au nevoie și de mamă și de tată.
 
„Voi participa la Referendum! Voi vota DA!", anunță ministrul pe contul de Facebook. El argumentează că „avem nevoie de copii sănătoși și frumoși, iar copiii au nevoie și de mamă și de tată".

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție va avea loc în 6 și 7 octombrie. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu".

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care își propune revizuirea articolului 48 din Constituție, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, și nu între soți, așa cum este în prezent. "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituția României.