ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un dosar penal pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Justiției, Tudorel Toader, este pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, în cauză fiind declanșată urmărirea penală in rem, anunță Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

„Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor informează că un dosar penal referitor la abuz în serviciu și restricționarea dreptului de reprezentare sindicală pe numele ministrului Tudorel Toader se află deja în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind decalnșată urmărirea penală in rem”, se arată într-un comunicat de presă al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Marți, Federația a anunțat că pregătește o nouă plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Justiției, Tudorel Toader. Sindicaliștii îl acuză pe ministrul Justiției că întârzie semnarea unui ordin prin care angajații din penitenciare să își primească banii pentru orele suplimentare.