ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul Justiției a declarat luni că nu este semnatarul protocoalelor încheiate de Ministerul Justiției cu Serviciul Român de Informații. Întrebat  cine a semnat acele protocoale din partea ministerului, Toader a spus că nu a avut timp să verifice, fiindcă a avut „alte urgențe de rezolvat”. El a precizat că va cere desecretizarea lor.

„Am cerut să fiu informat și să declanșăm procedura de desecretizare. Să nu confundăm activitatea procurorilor, judecătorilor, SRI, polițiștilor judiciari cu acitivitatea de la Ministerul Justiției. Nu o fi nociv ăla (protocolul, n.r.) cu care am venit eu la CSM, v-am rugat să facem protocol ca studenții să facă practică. Practica nu se face în sala de curs”, a declarat Tudorel Toader luni, la CSM.


„Nu am reușit dimineață să mă uit, pentru că am avut alte urgențe de rezolvat, dar plecând de la CSM sigur voi verifica”, a afirmat Tudorel Toader luni, la sosirea la CSM, după ce a fost întrebat cine a semnat protocoalele cu SRI din partea Ministerului Justiției.

Totodată, întrebat dacă el este semnatarul acelor protocoale, ministrul Tudorel Toader a răspuns: „Nu, categoric nu”.

„Eu am semnat ca decan al Facultății de Drept de la Iași un protocol cu CSM-ul pentru că studenții de la drept au în planul de învățământ, disciplină obligatorie, practică de specialitate: anul trei la parchete, anul patru la instanțe. Am semnat cu CSM-ul protocol în baza căruia instanțele, parchetele primesc studenții să facă practică. Or, și de sunteți de acord și de nu sunteți de acord, ăla-i un protocol benefic formării profesionale. Noi vorbim doar de cele din activitatea de înfăptuire a justiției” a adăugat Tudorel Toader.

Referindu-se la protocoalele are au legătură cu activitatea de înfăptuire a justiției, Toader a afirmat: „Noi luăm atitudine și le blamăm și vom vedea, juridic, ce le facem”.