ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția pentru procurori a CSM discută marți, de la ora 14:00, solicitarea ministrului Justiției privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi fiind invitată la ședință.

„În întâmpinarea interesului general suscitat de avizul consultativ solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, Secția pentru procurori informează opinia publică cu privire la faptul că urmează să ia în discuție solicitarea ministrului Justiției privind revocarea din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție în ședința stabilită pentru ziua de marți, ora 14,00,  la sediul Consiliului'”, se precizează într-un comunicat al Secției pentru procurori a CSM, conform Agerpres.

Ministerul Justiției a publicat, vineri, pe pagina de internet a instituției, raportul privind activitatea managerială de la Direcția Națională Anticorupție, la o zi după ce anunțase că va declanșa procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA pentru „acte și fapte de netolerat într-un stat de drept”.

Pe lângă raport, MJ a publicat și 11 anexe care conțin rapoarte ale Inspecției Judiciare, decizii ale Curții Constituționale, un aviz și un raport al Comisiei de la Veneția, comunicate de la IJ, un raport de activitate pe anul 2006 al Ministerului Public și Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor.

Potrivit legii, ministrul Justiției poate cere revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA, Secția pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia șeful statului.