ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul Executiv Național al PSD a votat, miercuri, nominalizările pentru ministerele Justiției, Fondurilor Europene, Economiei și Mediului de Afaceri, anunță Agerpres.

Pentru portofoliul Justiției, social-democrații propun au validat nominalizarea juristului Tudorel Toader pentru funcția de ministru, rămasă vacantă în urma demisiei lui Florin Iordache și ocupată interimar de Ana Birchall.

Potrivit CV-ului personal, publicat pe pagina personală de internet, Tudorel Toader, născut pe 25 martie 1960, este profesor universitar doctor la Facultatea de Drept, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și fost judecător la Curtea Constituțională a României.

Este membru în Comisia națională de specialitate pentru confirmarea titlurilor de profesor universitar, conferențiar universitar, cercetător științific gradul I și cercetător științific gradul II, din 2006 până în prezent;membru în Consiliul Științific al Institutului Național al Magistraturii, din 2004; membru în Asociația Internațională de Drept Penal și Comitetul de Direcție al Asociației Române de Științe Penale; membru în Societatea Română de Bioetică; membru în Asociaia Română de Drept Constituional; membru de onoare în Consiliul Științific al Institutului de Cercetări Juridice ”Acad.Andrei Rădulescu” al Academiei Române.

În 2012, a fost decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de „Cavaler”, conferit de Președintele României, pe atunci Traian Băsescu. Tot în 2012, Patriarhul Daniel i-a înmânat Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Tudorel Toader, licențiat în drept și doctor în științe juridice, este reprezentantul României la Comisia de la Veneția (Comisia lucrează în trei domenii principale: instituțiile democratice și drepturile fundamentale; justiție constituțională; alegeri electorale, referendumuri și partide politice.Aceasta are 59 de state membre, 47 ale Uniunii Europene și încă 12 din toată lumea).

Potrivit declarației de avere depusă în 2016 la CCR, Tudorel Toader deține 7 terenuri, dintre care 6 în localitatea natală Vulturu, din județul Vrancea, și unul în Iași. Este proprietarul a 6 imobile, în Vulturu, Focșani și Iași.

La data completării declarației, Toader avea venituri de aproximativ 474.000 de lei, din activitățile de profesor și judecător.

Forul de conducere social-democrat a mai aprobat nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene. Mihai Tudose este nominalizat pentru funcția de ministru al Economiei, iar Alexandru Petrescu pentru cea a ministrului pentru Mediu de Afaceri, funcție rămasă vacantă în urma demisiei lui Florin Jianu.