ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, le-a dat replica liderilor europeni care s-au arătat oripilați de punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi, Toader cerând Consiliului Superior al Magistraturii să ia atitudine, scrie cotidianul.ro. Toader a subliniat că cei care amenință România în privința legilor justiției trebuie să respecte demnitatea și specificul național.
Reacția ministrului Justiției vine după ce mai mulți lideri europeni, în frunte cu Antonio Tajani, s-au declarat „îngrijorate” de măsurile în cazul anchetării fostei șefe a DNA.

”În România, CSM este garantul independenței justiției față de factorii interni și externi.  Exprim convingerea faptului că CSM-ul își îndeplinește această obligație constituțională. Nici factorul politic, nici alți factori, indiferent dacă sunt din extern sau intern nu pot soluționa stoparea/începerea unei anchete. În recomandările MCV se statuează faptul că această ingerință în justiție nu este permisă. Exprim convingerea că această recomandare este valabilă și pentru emitentul ei. Guvernul României nu interferează nici cu organele de urmărire penală, nici cu instanțele de judecată”, a declarat Tudorel Toader.