ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Tudorel Toader a afirmat miercuri, în declarația legată de evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, că acesta a fost numit de președinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul conținând însă o rezoluție de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis, scrie cotidianul.ro.

„Pe 27 aprilie 2016 a semnat numirea în funcția de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performanță profesională. Rezultă faptul că ministrului Justiției de la acea dată a făcut propunerea de numire în funcția de procuror general cu nerespectarea criteriilor și procedurilor legale. Președintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluării în propunerea numirii făcute. De ce ministrul justiției a transmis fără ca dosarul să fie complet, președintele a numit fără a exista verificarea legalității și nu credem faptul că are vreo legătură numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care, și nu înțeleg de ce, apare o rezoluție de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la președintele României în funcție”, a declarat Tudorel Toader.

Augustin Lazăr a fost numit procuror general în data de 28 aprilie 2016 de către președintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Justiției de la acea vreme, Raluca Prună.
 
Toader a afirmat că el doar prezintă informațiile, fără a trage și alte concluzii.
”Al treilea punct pe care l-am reținut și cred că faptele reținute la procurorul-șef al DNA sunt în egală măsură imputabile procurorului general, ierarhic superior. Aici, vă veți uita pe raport, sunt enumerate foarte multe situații în care procurorul general cu siguranță a luat act de abateri în activitatea DNA, dar nu a luat nicio măsură, nu a făcut nimic. Nu numai că nu a luat nicio măsură, dar prin declarații publice a aprobat acitivitatea desfășurată la DNA. Este evident necesar să verfici dacă cele apărute în spațiul public sunt sau nu adevărate”, a continuat ministrul Justiției.