ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, a fost respinsă, miercuri, de plenul Camerei Deputaților.

Moțiunea simplă, inițiată de USR și PNL, a fost citită marți în plenul Camerei Deputaților. Opoziția a cerut demisia ministrului, caracterizându-l drept „un ministru de nota 4”.  Ministrul Justiției este acuzat că a încălcat legea prin OUG pe Legile Justiției, că le-a făcut infractorilor „un cadou” și că a întors România în perioada Năstase-Stănoiu. De asemenea, PNL și USR îl acuză pe Toader că a „promovat politizarea justiției”.

Înaintea moțiunii, ministrul a declarat, comentând titlul acesteia, că probabil semnatarii sunt adepții sistemului sovietic, cu note de la 1 la 5. De asemenea, în timpul ședinței de plen, ministrul a distribuit pe Facebook o fotografie cu fiul său Teodor și cu partenera acestuia.