ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Leon Dănăilă, primul pe lista senatorilor PNL București, a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării de Ioana Stăniloiu, iubita lui Remus Cernea. Stăniloiu, care se prezintă drept "activist civic", îl acuză pe Dănăilă că ar fi făcut afirmații discriminatorii la adresa femeilor. 

După exemplul iubitului ei, cunoscut pentru demersurile de a scoate religia și icoanele din școli, dar și ca cel mai vocal un apărător al căsătoriilor între persoane de același sex, Ioana Stăniloiu îl reclamă pe renumitul neurochirurg Leon Dănăilă la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. 

Leon Dănăilă este denunțat că una dintre afirmațiile sale recente, conform cărora femeile nu pot face chirurgie de calitate, au lezat reprezentantele sexului slab. Reclamanta susține că afirmațiile reputatului medic sunt disprețuitoare și discriminatorii, iar ea nu vrea să fie reprezentată în parlament de "misogini".


"Am depus o sesizare la CNCD pentru a sancționa discursul disprețuitor și discriminatoriu la adresa femeilor al lui Leon Dănăilă.
Acest domn candidează la senat pe listele partidului PNL și dorește votul femeilor care sunt "ca bărbații proști" în viziunea dânsului.
Consider că acest comportament trebuie sancționat în special la persoanele publice și la aceia care vor sa ne reprezinte în parlament.
Eu nu vreau sa fiu reprezentată de misogini, rasiști, homofobi și xenofobi și mă implic pentru ca aceste comportamente care nu fac cinste nimănui să nu escaladeze. Neutralitatea ajută opresorul, niciodată victima," a scris Ioana Stăniloiu pe Facebook.