ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Națională de Sănătate a Chinei, autoritatea de top în domeniul sănătății publice, a cerut Organizației Mondiale a Sănătății să investigheze originea coronavirusului chinez, care a început să infecteze oamenii în Wuhan, China, în alte țări.

Agenția a făcut această sugestie cu puțin timp înainte de sosirea preconizată a unei echipe de anchetă a OMS în China joi, la mai bine de un an după ce au început să apară primele cazuri de virus în Wuhan.
 
Oficialii chinezi au recunoscut că au distrus eșantioane timpurii de coronavirus din Wuhan la jumătatea anului 2020, susținând că este necesară „gestionarea temporară a agentului patogen” pe piața de fructe de mare și carne, unde autoritățile cred că virusul a început să afecteze oamenii, potrivit Breitbart.

OMS a trimis o echipă în China și în vara trecută, la câteva luni după „dezinfecție”, dar echipa nu a reușit să facă investigații de fond, deoarece Partidul Comunist a forțat-o să intre în carantină la Beijing. Acum, agenția ONU pare să încerce din nou, de data aceasta direct la Wuhan.

Guvernul chinez a fost inițial de acord cu ultima anchetă, dar apoi a  respins intrarea în țară a OMS săptămâna trecută. Beijingul a cedat în cele din urmă. 

Autoritățile partidului comunist au speculat public că virusul ar fi putut fi eliberat în lume de armata SUA, fără a furniza dovezi. 
 
Coronavirusul chinez este extrem de ușor transmisibil de la om la om, fapt pe care guvernul chinez și OMS au refuzat să-l recunoască la începutul anului 2020.

"Să investigheze originea virusului COVID-19 este o sarcină științifică, iar echipa de experți a Organizației Mondiale a Sănătății trebuie să facă anchete similare în alte țări, nu doar în Wuhan", au declarat miercuri oficiali chinezi din domeniul sănătății, potrivit Global Times. 

"Beijingul continuă azi să ascundă informațiile vitale de care oamenii de știință au nevoie pentru a proteja lumea de acest virus mortal și de următorul". Este acuzația adusă de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo. Oficialul american a îndemnat guvernul de la Beijing să permită „o investigație transparentă” de a OMS în Wuhan.

Potrivit lui Pompeo, boli cu simptome similare Covid-19 circulau încă din toamna anului 2019 în rândul personalului de la Institutul de Virologie Wuhan. „Guvernul SUA are motive să creadă că mai mulți cercetători care au lucrat la Institutul de Virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019, înainte de identificarea primului caz, cu simptome compatibile cu cele ale Covid-19 și ale unor boli sezoniere comune", a declarat secretarul de stat, îndemnând echipa OMS „să facă presiuni asupra guvernului chinez în privința acestor noi informații".