ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inundațiile provocate de ploile torențiale au lovit două provincii din Turcia care au fost devastate de cutremurul de luna trecută, ucigând cel puțin 10 persoane și sporind suferința a mii de oameni care au rămas fără adăpost, au anunțat miercuri oficiali și mass-media. Cel puțin alte cinci persoane au fost date dispărute, potrivit Express.

O persoană a fost ucisă în orașul Tut din sud-estul provinciei Adiyaman, unde apele învolburate au măturat o casă container care adăpostea o familie de supraviețuitori ai cutremurului, a declarat guvernatorul Numan Hatipoglu.

Guvernatorul provinciei învecinate Sanliurfa, Salih Ayhan, a declarat pentru televiziunea HaberTurk că patru persoane au fost ucise de inundații în regiunea sa. 

Ulterior, salvatorii au găsit cadavrele a cinci cetățeni sirieni în interiorul unui apartament inundat la subsol în Sanliurfa, a raportat agenția privată de știri DHA.

Imagini televizate din Sanliurfa au arătat cum apele inundațiilor se revarsă de-a lungul unei străzi și mătură mașini, precum și cum un bărbat este salvat dintr-un pasaj subteran.