ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au plătit sume mari pentru vacanţe de lux în Tenerife, dar au rămas acasă.

Zeci de români nu numai că n-au mai plecat în sejurul dorit, dar nici măcar nu şi-au recuperat banii. În plus, susţin păgubiţii, reprezentanţii agenţiei de la care au cumpărat biletele nu le mai răspund la telefon, relatează Digi24.ro.

O anchetă a inspectorilor de la Protecţia Consumatorului este în plină desfăşurare, însă aceeaşi firmă de turism continuă să vândă nestingherită vacanţe în Tenerife. Contactată de Digi24, conducerea agenţiei nu a răspuns, deocamdată, la solicitarea de a explica această situaţie.

Vacanţă în Tenerife, şapte nopţi de cazare, demipensiune şi transport cu avionul. E oferta pe care Gabriel Ene a găsit-o pe internet şi pentru care a virat 2.500 de euro în contul unei agenţii de turism din Jimbolia. „Cu o lună înainte de plecare am fost sunat de la firmă că ar fi ceva probleme cu compania aeriană. Am ajuns în ziua în care trebuia să plecăm în sejur. Nu s-a rezolvat absolut nimic. Am rămas cu pachetul plătit, excursia neefectuată, banii daţi şi, până în acest moment, nerecuperaţi”, spune el.

Până acum, la Autoritatea pentru protecţia consumatorului (ANPC) s-au adunat aproape 50 de reclamaţii ale celor care şi-au făcut degeaba bagajele pentru insula spaniolă. Cu toate acestea, agenţia care le-a luat oamenilor banii continuă să vândă vacanţe în Tenerife.