ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vizitatorii au nevoie de un permis Covid special - pașaportul sanitar, cum îl numesc francezii - pentru a urca în Turnul Eiffel sau pentru a vizita muzeele sau cinematografele franceze începând de miercuri - primul pas dintr-o nouă campanie împotriva a ceea ce guvernul numește o creștere „stratosferică” a infectărilor cu varianta Delta, potrivit Breitbart.

Pentru a obține pașaportul, oamenii trebuie să demonstreze fie că sunt complet vaccinați, fie că au un test Covid negativ, fie că s-au recuperat recent după boală. Cerința a intrat în vigoare miercuri, 21 iulie, pentru siturile culturale și turistice, în urma unui decret guvernamental.

Președintele francez, socialistul Emmanuel Macron, dorește să urgenteze adoptarea unei legislații care să impună pașaportul „sanitar” ca pe o condiție pentru accesul în restaurante și în multe alte sectoare ale vieții publice, precum și să impună vaccinarea tuturor lucrătorilor din domeniul medical sau de îngrijiire. Intențiile totalitare expuse de Macron, care nu s-a sfiit să pomenească de universalizarea treptată a obligativității vaccinării, au stârnit ample mișcări de protest la Paris și în alte orașe importante din Franța, unde sute de mii de oameni s-au mobilizat să spună NU dictaturii și să ceară demisia lui Macron.
 
Camera inferioară a Parlamentului francez a început miercuri dezbaterea proiectului legii vaccinării și pașaportizării societății, înaintat de guvern și agreat de președinte.