ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Universitatea Babeș Bolyai din Cluj a publicat, în dimineața aceasta, un comunicat sinistru, intitulat ”UBB CREEAZĂ CONTEXTUL PENTRU RELUAREA ACTIVITĂȚILOR ACADEMICE DIN TOAMNĂ ÎN REGIM CLASIC”

Ce specifică acest comunicat? Simplu! Obligativitatea vaccinării sau testarea periodică contra cost, despre care medicul Monica Pop spunea că este ”o măsură abuzivă”.

Conform documentului publicat de UBB, studenții care vor putea participa fizic la cursuri sunt cei care:

”sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;

prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;

se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2”.

Iată și declarația, la fel de sinistră, a rectorului, cu privire la întoarcerea din toamnă la formatul clasic:

„UBB a căutat să ofere posibilitatea celor care doresc să se întoarcă la studii în regim clasic să o facă, dar în condiții de siguranță pentru ei, pentru întreaga comunitate academică și pentru oraș, dar și să respecte dreptul la educație al celor care au ales să nu se vaccineze încă și cu grijă și respect față de diverse situații personale. Așadar, încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor tuturor studenților și a comunității noastre academice, evident, cu asigurarea tuturor condițiilor de siguranță sanitară și cu respectarea prevederilor stabilite la nivel național cu privire la acest context. Evident, am discutat toate aceste prevederi cu reprezentanții studenților noștri, care au susținut și susțin în mod public eforturile universității; în plus, noi, așa cum am mai precizat, împreună cu reprezentanții Consiliului Studenților din UBB, venim în întâmpinarea studenților, ajutându-i să se vaccineze, astfel încât să putem reveni cât mai curând la condițiile normale, firești de cazare și studiu”.UBB, ca o instituție care se ocupă de cunoaștere își fundamentează deciziile pe știință și susține campania națională de vaccinare, inclusiv, în colaborare cu reprezentanții studenților proprii, în campusurile studențești.”

”UBB, ca o instituție care se ocupă de cunoaștere își fundamentează deciziile pe știință și susține campania națională de vaccinare, inclusiv, în colaborare cu reprezentanții studenților proprii, în campusurile studențești”, a încheiat rectorul.

O altă măsură specificată în documentul publicat de conducerea UBB, menționează că ”studenții care nu se încadrează în aceste categorii vor avea posibilitatea de a participa la activitățile didactice online sau prin alte modalități alternative, în condițiile stabilite de fiecare facultate, conform profilului, specializării și resurselor disponibile, în timp ce examenele sunt gândite a fi organizate în regim clasic/standard, indiferent de modalitatea de studiu”, măsura care va duce, în cele din urmă, la marginalizarea studenților care au ales să nu se vaccineze și, implicit, la pierderea contactului cu mediul academic.De asemenea, atragem atenția și conducerii UBB, că "Boala aceasta nu este nici tetanos, nici rabie, este o boală în care organismul are răgazul să-și dezvolte anticorpi", care pot dura și ”17-20 de ani”, spunea medicul Mihaela Secară.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews