Parlamentarii UDMR Tanczos Barna și Korodi Attila se declară împotriva preluării de către Ministerul Apărării a Cimitirului de la Valea Uzului, susținând că o astfel de măsură ar fi ilegală și că Primăria Sânmartin (județul Harghita) a demonstrat că poate avea grijă cum se cuvine de acest cimitir. 
 
În niciun caz nu o să fim de acord cu preluarea de către minister (MApN - n.r.), pentru că ministerul nu a dorit să caute o soluție, ci a preanunțat o naționalizare, pentru că nu s-a consultat nicio secundă cu Primăria Sânmartin cu privire la preluarea unui bun aflat în domeniul public al comunei Sânmartin. Din câte știu, în momentul de față, legea nu permite o asemenea naționalizare, o preluare în proprietatea statului din proprietatea autorității publice locale, fără acordul autorității publice locale", a declarat, luni, senatorul Tanczos Barna, într-o conferință de presă susținută la Miercurea Ciuc, potrivit Agerpres.

Și liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților, Korodi Attila, s-a declarat împotriva acestei propuneri, până când partea română și cea ungară nu ajung la un numitor comun pe acest subiect, reafirmând faptul că Primăria Sânmartin poate avea grijă de cimitirul militar de la Valea Uzului.

Cei doi parlamentari UDMR au admis și faptul că Primăria Sânmartin a încălcat prevederile legale atunci când a făcut reamenajarea cimitirului, dar au pus acest lucru pe seama schimbării legislației sau a faptului că primarul nu a avut cunoștință despre reînhumările care au avut loc în cimitir și, astfel, nu a respectat acele planuri.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews