ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarii UDMR solicită, printr-un proiect de lege, ca ziua de 15 martie să fie declarată sărbătoare a comunității maghiare din România.

„Ziua de 15 martie este, pentru maghiarii din România, un simbol al drepturilor și libertăților comunității. Tocmai din acest motiv ne dorim ca statul român să recunoască prin lege această zi ca sărbătoare oficială a comunității maghiare din România”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, după ce reprezentanții Uniunii au depus, miercuri, proiectul de lege prin care solicită declararea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România.

Proiectului de act normativ, semnat de senatorii și deputații UDMR, angajatorii ar urma să acorde o zi liberă, în data de 15 martie, la cerere, persoanelor aparținând comunității maghiare, pentru participarea la manifestările dedicate comemorării zilei de 15 martie.

De asemenea, reprezentanții Uniunii solicită ca, în localitățile unde trăiesc persoane aparținând comunității maghiare, autoritățile administrației publice locale și județene, instituțiile publice să poată organiza manifestări cultural-artistice dedicate zilei de 15 martie, iar fondurile necesare organizării manifestărilor să poată fi asigurate din bugetele locale ale autorităților publice locale și județene și instituțiilor publice.

O altă prevedere cuprinsă în proiectul de lege se referă la faptul că, în această zi, posturile publice de radio și televiziune să transmită în cadrul unor emisiuni speciale, evenimentele comemorative, informează un comunicat de presă al UDMR.