ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Věra Jourová, vicepreședintele Comisiei Europene, a confirmat că aceasta oferă o finanțare de peste 3,5 milioane de dolari Fundației pentru o Societate Deschisă pentru a sprijini eforturile de campanie ale acesteia, potrivit BreitbartNews.

Fondat de miliardarul maghiar George Soros - el însuși celebru pentru că a spart Banca Angliei prin scurtarea lirei sterline ca speculator valutar în 1992, fără a mai vorbi de eforturile sale ulterioare de lobby politic masiv - ONG-ul a fost acuzat în repetate rânduri de amestec în afacerile diferitelor națiuni ale UE, premierul ungar Viktor Orbán denunțându-l anterior pe filantropul de stânga ca fiind „unul dintre cei mai corupți oameni din lume".

În pofida reputației fondatorului său, UE a confirmat că se află în cooperare activă cu Fundația pentru o Societate Deschisă, care urmează să primească peste 3,3 milioane de euro (~3,53 milioane de dolari) sub formă de granturi din partea blocului pentru funcționarea a două proiecte care se încadrează în așa-numitul „Program pentru cetățeni, egalitate, drepturi și valori". Această cedare a banilor contribuabililor de către UE este remarcabilă, având în vedere că Fundația pentru o Societate Deschisă are deja buzunare incredibil de adânci, datorită fondatorului său miliardar.

În cadrul acestor proiecte, Fundația pentru o Societate Deschisă trebuie să „sensibilizeze publicul cu privire la drepturi și valori prin sprijinirea organizațiilor societății civile" și să promoveze „valorile UE" în Bulgaria, Cehia, Slovacia și Ungaria.

Cele două proiecte ar fi început la 1 ianuarie anul acesta și vor avea o durată totală de 36 de luni.

În timp ce finanțarea a fost anunțată într-un răspuns scris al Uniunii Europene, atunci puțin luat în seamă, luna trecută, europarlamentarul român Cristian Terhes este cea mai recentă personalitate politică care s-a pronunțat împotriva acestor bani. El a declarat luni pentru Breitbart Londra că decizia continuă a UE de a acorda fonduri „distrugătorilor drepturilor omului" este o dovadă că blocul are nevoie de reformă.

„Fundația Soros Open Europe Foundation se întâlnește frecvent și face lobby la Comisia Europeană pentru promovarea politicilor anti-națiune, anti-familie, anti-viață, anti-drepturi fundamentale în întreaga UE", a declarat reprezentantul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat.

„Faptul că organizația sa a primit trei milioane de euro din banii contribuabililor de la marionetele sale eurocrate este o altă confirmare a motivului pentru care UE are nevoie de o reformă profundă; în care statele vor prelua puterea de decizie de la acești birocrați nealeși și responsabili", a continuat el, adăugând că puterea trebuie să fie „readusă la oameni", și nu lăsată pe mâna unor lobbyiști cu bani mari pe care îi identifică ca fiind caracterizați de miliardari precum George Soros sau Bill Gates.

Jorge Buxadé - o figură importantă în cadrul partidului populist spaniol VOX - a denunțat, de asemenea, decizia, luându-și cuvântul pe rețelele de socializare luna trecută pentru a critica transferul de fonduri de către UE.

„Globalismul și distrugerea națiunilor în forma sa cea mai pură, finanțată cu banii voștri", a scris el ca răspuns la faptul că Fundația pentru o Societate Deschisă este finanțată de UE.

Spaniolul a acuzat, de asemenea, UE de ipocrizie în decizia de a finanța organizația susținută de Soros, descriind ONG-ul ca ajutând activitățile ilegale ale grupurilor de independență catalane, lucru pe care l-a comparat cu presupusul amestec rusesc în alegeri, pe care UE a ținut în mod constant să îl denunțe.

În trecut, Fundația pentru o Societate Deschisă a negat că a jucat „vreun rol, financiar sau de altă natură, în sprijinirea mișcării de independență din Catalonia". Buxadé este departe de a fi singurul politician care are ceva de împărțit cu Soros, mulți alții din Europa exprimându-și în trecut nemulțumirea față de aparenta ingerință a miliardarului și a organizațiilor legate de acesta.

George Soros este unul dintre cei mai corupți oameni din lume; el are în buzunar o mulțime de politicieni care acum vor să șantajeze Ungaria și Polonia pentru a obține acces la fondurile UE", a declarat premierul ungar în 2020 cu privire la filantropul de stânga.

Acuzațiile de corupție merg în ambele sensuri între cei doi bărbați. La rândul său, Soros a spus despre premierul ungar - o țintă specială pentru disprețul său, poate în parte pentru că Soros este născut în Ungaria și poate fi țara europeană în care are cea mai mică influență - că: "Orbán a construit în Ungaria un sistem cleptocratic elaborat pentru a jefui țara... Suma cu care și-a îmbogățit familia și prietenii este greu de estimat, dar mulți dintre ei au devenit extrem de bogați."