ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Giganții americani ai internetului au primit o nouă lovitură dură în războiul cu Comisia Europeană, informeaza stiritvr.ro.

Curtea de Justiție din Luxembourg a decis că marile companii de peste ocean nu mai pot transfera datele personale ale cetățenilor europeni în Statele Unite, ceea ce va avea un impact major asupra felului în care aceștia își vor desfășura activitatea pe viitor.
 
Cazul a pornit de la un activist austriac, Max Schrems, devenit cunoscut pentru campaniile sale împotriva Facebook, care în opinia sa violează viața privată a utilizatorilor. După o îndelungată bătălie judiciară, Curtea Europeană de Justiție a decis că transferul datelor europenilor peste ocean este ilegal.

”Articolul 58.2 F și J din Regulamentul 2016-679 trebuie interpretat că însemnând că dacă nu există o decizie adecvată a Comisiei, autoritatea competentă supervizoare este obligată să suspende sau să interzică transferul de date într-o țară terță în conformitate cu standardele de protecție adoptate de Comisie”, spune Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a UE.

Giganții americani ai internetului vor fi nevoiți să își instaleze servere în Europa, pentru a respectă regulamentele Comisiei, ceea ce va însemna costuri importante de relocare.
 
În același timp, companiile americane din online sunt în vizorul Bruxelles-ului, care le-a aplicat în mai multe rânduri amenzi de miliarde pentru nerespectarea regulilor concurenței.