ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen, a corespondat pe telefon prin sms-uri timp de o luna cu Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, despre prețuri și vaccinuri, dar refuză să prezinte sms-urile, conform legii, ba chiar mai mult, susține ca le-a pierdut.
 
Oficiul Ombudsman al Uniunii Europene a declanșat oficial o investigație asupra Ursulei pentru a obține corespondența.

Ombudsmanul a deschis o anchetă și a încercat să se întâlnească cu reprezentanți ai Comisiei pentru a discuta procedurile și practicile aplicabile.

Ombudsmanul European investighează plângerile cu privire la cazuri de administrare defectuoasă de către instituțiile și organismele UE. Plângerile pot fi înaintate de cetățeni ai statelor membre sau de rezidenți pe teritoriul Uniunii ori de asociații și întreprinderi cu sediul în UE.

„Refuzul Comisiei Europene de a permite accesul public la mesajele text schimbate între președintele Comisiei și directorul general al unei companii farmaceutice cu privire la achiziționarea unui vaccin COVID-19”, se intitulează articolul publicat de Ombudsman.

Reclamantul a solicitat Comisiei Europene accesul public la mesajele text și la alte documente referitoare la discuțiile dintre președintele Comisiei și directorul general al unei companii farmaceutice cu privire la achiziționarea unui vaccin COVID-19. 

În schimb, Comisia a declarat că nu poate oferi acces la niciun mesaj text, deoarece nu a fost păstrată nicio înregistrare a unor astfel de mesaje. 

Reclamantul susține că instituția Comisiei Europene are obligația de a înregistra mesajele instantanee referitoare la chestiuni politice sau de politică importante, cum ar fi achiziționarea de vaccinuri COVID-19.