ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La fel cum pandemia de COVID a fost pretextul pentru arderea etapelor globalizării, și Războiul din Ucraina este transformat în instrument al Noii Ordini.

Premierul italian Mario Draghi a cerut marți, într-un discurs la Strasbourg în fața parlamentarilor europeni, schimbări drastice ale modului în care funcționează Uniunea Europeană.

Fostul director al Băncii Centrale Europene, ajuns acum la 74 de ani, a declarat că Europa trebuie să se îndrepte rapid spre un „federalism pragmatic”, pentru a face față unor crize precum Războiul din Ucraina, pandemia de COVID-19 și altele care vor veni.

El a mers până acolo încât s-a declarat în favoarea modificării tratatelor UE.

Ținta principală pare a fi lichidarea oricărei posibilități de afirmare a suveranității naționale:

„Trebuie să depășim acest principiu al unanimității, care duce la logica unor veto-uri încrucișate, și să trecem la luarea deciziilor cu majoritate calificată.”

Sau, cum descria Thomas Jefferson democrația, „doi lupi și un miel supun la vot ce mănâncă la cină”.

Draghi a declarat că este favorabil„deschiderii negocierilor de aderare (la UE) cu Albania și Republica Macedonia de Nord”, „relansării negocierilor cu Serbia și Muntenegru” și „susține cererile legitime ale Kosovo și Bosnia-Herțegovina”.

Însă, în viziunea liderului italian, extinderea UE nu trebuie să se oprească la Balcanii Occidentali, vorbind și despre aderarea Ucrainei:

„Suntem favorabili aderării tuturor acestor țări la Uniunea Europeană și dorim și ca Ucraina să devină membră.”

Eliminarea dreptului de veto și inmulțirea numărului de membri vor transforma Uniunea Europeană într-o pastă uniformă, în care vocile naționale vor fi acoperite de hărmălaia colectivistă.