ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Pașaportul verde”, documentul menit facilitării călătoriilor în interiorul UE, ar urma să devină operațional în iunie, a declarat duminică Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă,  informează AFP citată de Agerpres și Adevărul.

SONDAJUL ACTIVENEWS lansat după ce tovarășa Angela Merkel a anunțat că Pașaporul UE de vaccinare este în lucru relevă că 94,9% din peste 20.000 de cititori ai noștri sunt CONTRA 

Acest certificat, pentru care ar urma să fie prezentată miercuri o propunere finală, va conține informații care „vor indica faptul că o persoană fie a fost vaccinată împotriva COVID-19, fie s-a vindecat sau a primit un rezultat negativ la test”, a explicat Thierry Breton,  într-o întâlnire cu presa.

„Va fi sub format electronic sau pe hârtie”, a spus el. Echipat cu un cod QR, obținut gratuit, acest certificat va fi în limba fiecărei țări și tradus în engleză. „Va fi valabil în toate țările Uniunii Europene. Lucrăm pentru ca acest lucru să fie gata înainte de luna iunie”, a afirmat comisarul european. Comisia Europeană ar urma să prezinte săptămâna viitoare propunerea sa finală privind pașaportul verde, în contextul în care statele din sudul blocului comunitar, dependente în mare măsură de turism, speră ca astfel să poată relansa acest sector în sezonul estival care se apropie, notează AFP.

Interesant că încă de sâmbătă Raed Arafat afirma același lucru în România.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, sâmbătă, la Digi 24, că adeverințele eliberte după vaccinarea împotriva COVID-19 sunt valabile și în afara României, scrie Libertatea.

„E un cod QR care permite verificarea. E mai greu să falsifici”, a spus Arafat. „Adeverința de vaccinare cu data e valabilă și atunci când urci în avion și o arăți și în altă țară, ei o văd și o recunosc. Ea este și în limba engleză, e un cod QR care permite verificarea și faptul că demonstrezi că ești vaccinat este verificabil”, a spus Raed Arafat.

„Acest lucru poate fi aplicat la turism, între țări mai ales. Sunt state care discută deja acest lucru și cred că îl vor aplica. Dacă ai fost vaccinat, nu mai intri în carantină, pentru că știu că deja ai fost imunizat și scade șansa de răspândire și de a infecta pe alții”, a adăugat Raed Arafat.

Cum rămâne totuși cu demonstrația făcută prin cazul jurnalistului Mirel Curea, care, deși vaccinat complet, tot s-a infectat cu virusul Covid devenind o „bombă silențioasă” pentru alții? Cu siguranță, situația este valabilă pentru toți cei vaccinați.

Și atunci de ce este nevoie de acest „certificat” care se va transforma în „pașaport verde”?

SONDAJUL ACTIVENEWS: