ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană se confruntă în prezent cu un risc terorist sporit ca urmare a războiului din Gaza, a afirmat marți comisarul UE pentru afaceri interne, Ylva Johansson, transmite Știripesurse.

"Cu războiul dintre Israel și Hamas și polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, cu sezonul de vacanțe care vine, există un uriaș risc de atacuri teroriste în Uniunea Europeană", a spus Johansson, la sosirea la reuniunea miniștrilor de interne din UE de la Bruxelles.

Ea a făcut referire la atacul cu cuțitul produs sâmbătă la Paris, în care un turist german a fost ucis și alte două persoane au fost rănite, precum și la alte incidente anterioare.


Comisarul a anunțat că va fi "alocată o sumă suplimentară de 30 milioane de euro pentru protejarea, de exemplu, a lăcașurilor de cult".

Miniștrii UE vor purta consultări cu privire la securitatea blocului comunitar, în lumina războaielor din Orientul Mijlociu și din Ucraina.