ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană va semna în următoarele câteva zile un acord cu BionTech/Pfizer pentru livrarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin, pentru perioada 2021-2023, a declarat vineri șefa executivului UE, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

„Lucrăm cu Biontech/Pfizer la un nou contract”, a afirmat Ursula von der Leyen în cadrul unei conferințe de presă susținute după ce a vizitat fabrica Pfizer din Puurs, Belgia. 

„Acesta va asigura 1,8 miliarde de doze pentru perioada 2021-2023. Vom finaliza acordul în următoarele zile. Va acoperi dozele pentru rapeluri, necesare creșterii imunității”, a adăugat ea.
 
Faptul că șefa Comisiei Europene recunoaște că vaccinarea Covid va continua până în 2023 și va fi nevoie de rapeluri pentru „creșterea imunității” vine să confirme afirmația recentă a directorului executiv al Pfizer, conform căreia va trebui ca vaccinații să facă și o a treia injecție și să fie chemați la „rapel” în fiecare an. 
 
Ursula von der Leyen este și o susținătoare a pașapoartelor de vaccinare, care ar urma să condiționeze libertatea de circulație între statele Uniunii începând din 15 iunie 2021. Intenția Comisiei Europene de a crea un pașaport de vaccinare pentru europeni datează din 2018, când nu se întrevedea nici o pandemie la orizont, după cum a relatat ActiveNews.