UEFA a anunțat deschiderea unei proceduri disciplinare după meciul România - Serbia, de pe Arena Națională, din 14 octombrie. Procedura are legătură cu comportamentul suporterilor pe stadion.

La jocul cu Serbia de duminică, un sector de 1.000 de locuri a fost închis din cauza faptului că fanilor români au scandat „Kosovo e Serbia” la meciul contra sârbilor de la Belgrad. ActiveNews a informat la vremea respectivă despre acest subiect.
 
Scandarea a fost repetată și la partida de pe Arena Națională.


Acuzațiile care i se aduc României după ultimul meci sunt de rasism, xenofobie, invadarea terenului și folosirea de materiale pirotehnice.

Cazul va fi analizat de comisia de disciplină a UEFA pe 25 octombrie, iar naționala țării noastre riscă să joace din nou fără spectatori partida cu Lituania din Liga Națiunilor, programată pe 17 noiembrie, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

România a remizat cu Serbia, 0-0, duminică, pe Arena Națională din București, în Grupa a 4-a a Seriei C din Liga Națiunilor.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews