ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul UMF Cluj a decis miercuri, 23 iunie, să condiționeze accesul la festivitatea de absolvire a studenților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie pe baza vaccinului, fără a lua în calcul testarea PCR sau o adeverință care să demonstreze că studentul a dezvoltat anticorpi, potrivit Știri de Cluj.

Vă prezentăm mărturia unui părinte, al cărui copil nu s-a putut bucura, alături de colegii săi, de festivitatea pe care o merita, din cauza faptului că o problemă medicală nu-i permitea să se vaccineze:

”La UMF Cluj, studenții care termină anul acesta nu au voie să participe la festivitate dacă nu sunt vaccinați.

Nu se poate nici cu teste PCR. Mi se pare că trăim în epoca sclavagismului. Mi se pare strigător la cer să facă o facultate și să li se fure bucuria absolvirii.

Fiul meu are o boală foarte gravă și nu se poate vaccina”.

”Sunt foarte mulți care nu sunt vaccinați. Nici la serenade nu au fost lăsați să participe. 

Ceremonia de absolvire va fi pe 3 iulie și va fi transmisă live. Studenții nevaccinați vor sta afară la BT Arena și vor vedea pe ecran”

Jurnaliștii de la Știri de Cluj au cerut un punct de vedere UMF Cluj, în urma căruia, s-a confirmat faptul că decizia cu privire la condiționarea studenților de vaccin este, într-adevăr, potrivit mărturiei părintelui.