ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Festivalul UNTOLD, care a avut loc anul trecut la Cluj-Napoca, a primit premiul "Best Major European Festival” (Cel mai bun festival european de amploare) la European Festival Awards 2015, fiind pentru prima dată când un festival aflat la prima ediție câștigă marele premiu, potrivit Mediafax.

În spatele afacerii "Untold 2015" s-ar afla, însă, o afacere de 2,7 milioane de lei, bani veniți din partea Primăriei Cluj, din care la bugetul local s-au întors aproximativ 60.000 de lei.

Conform Gazetei de Cluj, titularul acestei afaceri este Bogdan Buta, fostul președinte al Federației Share, care a organizat evenimentul pe banii administrației locale și care, ulterior, și-a deschis firma Untold, a înregistrat pe numele lui marca Untold, iar anul acesta organizează festivalul împreună cu Sorin Gadola, fiul patronului de la Energobit.

"Schema prin care s-au ”sifonat” cei 2,7 milioane de lei a fost simplă, dar ”șprițul” a ieșit destul de tare. Primăria Cluj Napoca, ca să își justifice incompetența în gestionarea proiectului Cluj Napoca Capitala Europeană a Tineretului, a pompat bani, în special, pentru organizarea unui eveniment major: Festivalul Untold 2015. De acest eveniment s-a ocupat Federația Share, la conducerea căreia a aterizat Bogda Buta, un ”client” vechi de-al primăriei prin colaborarea pe care o avea prin intermediul Fundației Omnipass cu care municipalitatea clujeană toacă bani de câțiva ani", scrie gazetadecluj.ro.

"Persoanele angajate la Primăriei Cluj Napoca care s-au ocupat de semnarea deconturilor pentru Federația Share, organizatorul Festivalul Untold 2015, ar trebui să nu se lase surprinse dacă ar primi o invitație din partea procurorilor clujeni. O discuție relaxată într-un birou din strada Calea Dorobanților nr 1, la sediul  pe care primăria clujeană l-a pus cu mărinimie la dispoziția DNA Cluj, ar putea dezvălui cum administrația locală a reușit performanța să plătească peste 2,7 milioane de lei pentru Festivalul Untold 2015, iar la bugetul local, de pe urma evenimentului, să se întoarcă aproape 60.000 de lei! Însă, cu siguranță, procurorilor li s-ar limpezi situația dacă Emil Boc le-ar explica că a făcut aceste cheltuieli pentru clujeni", adaugă sursa citată.

Articolul integral îl puteți citi AICI.