ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




ACTUALIZARE 22.12/ 19:45 Gelu Voican Voiculescu a fost prezent, duminică dimineața, la monumentul Revoluției, situat lângă sediul Ministerului de Interne, la o slujbă religioasă de comemorare a eroilor căzuți la evenimentele sângeroase din decembrie 1989. Prezența sa vine în contextul în care, sâmbătă, sâmbătă, în Piața Universității, el a fost îmbrâncit și huiduit de mai multe persoane, iar cineva din mulțime l-a lovit cu o cârjă în cap. Întrebat de un post de televziune dacă nu s-a temut să revină duminică la aceste evenimente de comemorare, Voican a răspuns: „Dacă nu mi-a fost teamă acum 30 de ani, nu îmi e teamă astăzi, la sărbătorirea...”.

ACTUALIZARE 20:30 Bărbatul care l-a lovit în cap cu o cârjă pe Gelu Voican Voiculescu a fost prins și audiat de polițiști, fostul vice prim-ministru depunând plângere împotriva lui, a anunțat Poliția Capitalei, sâmbătă seară, potrivit Mediafax. Jandarmeria anunțase în cursul după-amiezii că agresorul e un bărbat de 65 de ani, care nu avea antecedente violente la adunări publice.

„Persoana vătămată a formulat plângere împotriva bărbatului care l-a agresat. Cel în cauză a fost identificat. Este un bărbat de 68 de ani și urmează să fie audiat”, a informat Poliția Capitalei.

Cercetările sunt efectuate de Secția 1 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial și material.
 
ACTUALIZARE 13:45 Jandarmeria Capitalei vine cu precizări după incidentul produs, sâmbătă, în Piața Universității, unde a fost agresat directorul general al Institutului Revoluției, Gelu Voican Voiculescu, afirmând că se fac demersuri în vederea identificării agresorului, informează Agerpres.

„Incidentul s-a produs în Piața Universității la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenția forțelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului", menționează sursa citată.
 
Știrea inițială

Gelu Voican Voiculescu a mers în Piața Universității pentru a comemora victimele Revoluției din 1989. Acesta a avut parte de incidente violente cu revoluționarii și oamenii aflați la troița din Piața Universității, care i-au strigat că nu are ce căuta acolo, scrie Stiripesurse.

Încă de când l-au văzut, oamenii prezenți la troiță l-au admonestat, scuipat și îmbrâncit pe Gelu Voican Voiculescu. Oamenii i-au strigat „La pușcărie" și „Criminalule”. La un moment dat, el a fost lovit la cap o cârjă.

Gelu Voican Voiculescu este trimis în judecată de procurorii Parchetului General și este acuzat de crime împotriva umanității în ”Dosarul Revoluției”.

Gelu Voican Voiculescu a participat activ la evenimentele din timpul Revoluției din decembrie 1989. El a participat ca delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de gen. Victor Atanasie Stănculescu și de prof. Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și la execuția liderului comunist. Tot el s-a ocupat și de înhumarea soților Ceaușescu.

După Revoluția din decembrie 1989, el a deținut funcția de viceprim-ministru în primul guvern provizoriu și responsabil cu controlul serviciilor secrete (28 decembrie 1989 - 28 iunie 1990).Eroii Revoluției din decembrie 1989 sunt omagiați astăzi la București. La Troița din Piața Universității au fost depuse coroane de flori în memoria celor care au fost uciși în acele zile. Manifestări comemorative au loc și la Cimitirul Eroilor Revoluției și la Troița din Piața Romană.