ACTUALIZARE 14:32 Copiii care au adunat mii de vizualizări pe Facebook cântând „Treceți batalioane române Carpații” au primit astăzi „întăriri”. Ministerul Apărării Naționale a postat pe contul său următorul mesaj: „I-ați văzut ieri la repetiții cântând "Treceți Batalioane Române Carpații" din tot sufletul. Sunt elevii Școlii Gimnaziale "Mihai Eminescu" din Pitești. Pe noi ne-au impresionat așa că azi militarii de la Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă " Mihai Viteazul” din Pitești sunt alături de ei pentru a sărbători în avans Ziua Națională a României în An Centenar”. Videoclipul postat de Ministerul Apărării poate fi urmărit AICI.

Știrea inițială


Adunați în curtea școlii, zeci de copii de la școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești au oferit o lecție de patriotism înainte de Ziua Națională.
 
Sunt elevii claselor I-IV care au cântat, afară, în curtea școlii, împreună cu profesorii lor, celebrul „Treceți, batalioane române Carpații”. A fost o repetiție pentru programul organizat în cinstea Zilei Naționale a României, iar filmulețul postat pe Facebook cu acest moment impresionant a adunat în scurt timp mii de vizualizări.

Imaginile au fost postate pe Facebook de Cosmin Enache, unul dintre cei mai apreciați bucătari din Pitești, care are copilul elev la această școală. 
 
Reacțiile la postarea de pe Facebook au curs.

"Frumos si emotionant!" /  "Emotionant! Cântat de copii sună minunat! Felicitări cadrelor didactice și copiilor în egală măsură! Bănuiesc că asta e doar repetiția. As vrea să văd cum cântă copiii imnul pe 1 Decembrie" /


Copiii vor putea fi auziți din nou cântând „Treceți, batalioane române Carpații” joi, 29 noiembrie, de la ora 09:50, tot în curtea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Pitești.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews