ACTUALIZARE 05.06/ 21:15 Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Sarmizegetusa Regia au întocmit acte de sesizare penală pentru comiterea faptei de ultraj contra bunelor moravuri, după ce actorul neo-zeelandez Manu Bennett a practicat haka, dezbrăcat, în situl UNESCO de la Sarmizegetusa Regia.

Potrivit unui comunicat de presă, de marți, al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, a fost înregistrată o sesizare cu privire la faptul că un bărbat s-a dezbrăcat și a pătruns în interiorul Marelui Templu Circular de la Sarmizegetusa Regia.

„Jandarmii au întocmit acte de sesizare privind comiterea faptei de ultraj contra bunelor moravuri, fapta prevăzută de articolul 375 Cod Penal, documentele fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăștie în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat.
 
Știrea inițială

Actorul neo-zeelandez Manu Bennett, cunoscut pentru rolurile din filmele ”Spartacus” și ”Hobbitul”, a vizitat situl UNESCO de la Sarmisegetusa Regia, din județul Hunedoara, unde practicat haka, dezbrăcat. „Acest loc are o puternică încărcătură spirituală”, a scrie el pe conturile sale de socializare, cerând scuze agenților de pază, care l-au oprit în scurt timp, potrivit news.ro

Actorul neo-zeelandez Manu Bennett s-a aflat în județul Hunedoara, unde a vizitat situl UNESCO de la Sarmisegetusa Regia. Actorul cunoscut pentru rolurile din filmele ”Spartacus” și ”Hobbitul” a practicat haka, ritual al populației maori din Noua Zeelandă, făcut celebru în lume de echipa de rugby a Noii Zeelande, scrie glasul-hd.ro.

Actorul a postat o fotografie pe conturile sale de socializare, alături de care a scris: „Acesta este templul antic al Daciei. Poporul dac a locuit în acest oraș incredibil din munți, până când romanii au venit și l-au distrus complet, ștergând din istorie imaginile și poveștile culturii și religiei dacice. Mai la sud, la fel s-a întâmplat și cu tracii. Acest loc are o puternică încărcătură spirituală. Vă mulțumesc @comiccon.romania pentru că ați făcut posibilă această călătorie și scuzele mele sincere față de agenții de pază, care au fost alarmați pe moment, când am izbucnit în Haka, pentru a uni sau poate pentru a reuni spiritul Maori cu Dacii”, a scris actorul pe contul său de Instagram și pe cel de Facebook

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews