ACTUALIZARE 05.06/ 21:15 Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Sarmizegetusa Regia au întocmit acte de sesizare penală pentru comiterea faptei de ultraj contra bunelor moravuri, după ce actorul neo-zeelandez Manu Bennett a practicat haka, dezbrăcat, în situl UNESCO de la Sarmizegetusa Regia.

Potrivit unui comunicat de presă, de marți, al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, a fost înregistrată o sesizare cu privire la faptul că un bărbat s-a dezbrăcat și a pătruns în interiorul Marelui Templu Circular de la Sarmizegetusa Regia.

„Jandarmii au întocmit acte de sesizare privind comiterea faptei de ultraj contra bunelor moravuri, fapta prevăzută de articolul 375 Cod Penal, documentele fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăștie în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat.
 
Știrea inițială

Actorul neo-zeelandez Manu Bennett, cunoscut pentru rolurile din filmele ”Spartacus” și ”Hobbitul”, a vizitat situl UNESCO de la Sarmisegetusa Regia, din județul Hunedoara, unde practicat haka, dezbrăcat. „Acest loc are o puternică încărcătură spirituală”, a scrie el pe conturile sale de socializare, cerând scuze agenților de pază, care l-au oprit în scurt timp, potrivit news.ro

Actorul neo-zeelandez Manu Bennett s-a aflat în județul Hunedoara, unde a vizitat situl UNESCO de la Sarmisegetusa Regia. Actorul cunoscut pentru rolurile din filmele ”Spartacus” și ”Hobbitul” a practicat haka, ritual al populației maori din Noua Zeelandă, făcut celebru în lume de echipa de rugby a Noii Zeelande, scrie glasul-hd.ro.

Actorul a postat o fotografie pe conturile sale de socializare, alături de care a scris: „Acesta este templul antic al Daciei. Poporul dac a locuit în acest oraș incredibil din munți, până când romanii au venit și l-au distrus complet, ștergând din istorie imaginile și poveștile culturii și religiei dacice. Mai la sud, la fel s-a întâmplat și cu tracii. Acest loc are o puternică încărcătură spirituală. Vă mulțumesc @comiccon.romania pentru că ați făcut posibilă această călătorie și scuzele mele sincere față de agenții de pază, care au fost alarmați pe moment, când am izbucnit în Haka, pentru a uni sau poate pentru a reuni spiritul Maori cu Dacii”, a scris actorul pe contul său de Instagram și pe cel de Facebook