ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NOTĂ: Acest articol conținea și o declarație a lui Raed Arafat citată de o sursă serioasă pentru noi (Iulian Urban), dar pe care nu am putut să o verificăm direct, astfel că am retras-o. În rest, toate declarațiile au fost, sunt și rămân valabile.

În ciuda apelului făcut de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române cu privire la sărbătorirea Sfintelor Paști, autoritățile mai mult sau mai puțin civile continuă să incite românii.

Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că organizarea slujbei de Înviere va depinde în acest an de „dinamica epidemiologică”, transmite RTV.

UPDATE: Premierul Florin Cîțu a confirmat azi că se va aplica interdicția de circulație noaptea, cu o oră mai devreme, de la ora 22.

„Se prelungește starea de alertă, nu e cazul de noi restricții. Va fi adoptată măsura ca circulația după ora 22.00 să fie restricționată. Restricția aceasta va face diferența, veți vedea. Magazinele vor fi deschise până la 21.00. Au fost propuneri cu mai multe restricții, printre care închiderea mall-urilor în weekend. Propunerea a venit de la specialiști în epidemiologie. Nu am acceptat, nu mergem în direcția asta”, a declarat premierul.

Anunțul cu privire la impunerea restricției de liberă circulație a românilor în țara lor după ora 22.00 a declanșat un val de reacții privind amenințarea posibilă la sărbătorirea Sfintelor Paști.

„Merg la slujba de Înviere! Îmi exercit dreptul constituțional la expimarea liberă a confesiunii religioase!”, asta le vom spune, a scris jurnalistul Cristian Botez pe Facebook.

Comentatorul Cornelius Florin Stoica a punctat: „Dacă cumva, Doamne ferește, se vor închide iar bisericile sau nu voi avea acces de a circula pe stradă după N oră în noaptea Învierii, eu anunț de acum că:

De Înviere voi fi la biserică în miez de noapte iar dacă vor mai fi și alte persoane voi respecta distanța fizică față de ceilalți și celelalte norme recomandate. Nu mai primesc Lumina Sfântă la ușă, stând ascuns în casă!

Nu îmi pasă de amendă. Fiul lui Dumnezeu a suferit batjocură, bice, lovituri și scuipări pentru mine și pentru noi toți. O hârtie nu mă va răni.


Dacă pot merge cu metroul în aglomerație, dacă pot merge la cumpărături în hipermarket, dacă pot merge la sala de sport/fitness, dacă pot merge înghesuit în microbuze, atunci pot merge și la slujbă la ORICE ORĂ. Virusul nu este ortodox și nu are ceas la mâna ca să iasă pe stradă noaptea!”

Halucinant. Conclav suprem anti-Covid. Discuții, discuții etc. Și decizii, una: ora 22, nu 23. Suntem pe corabia beată?”, a scris reputatul analist Corneliu Vlad.

„O ȚARĂ SUGRUMATĂ DE NEBUNI”, a punctat publicistul Iulian Capsali: „Ne mână în case ca pe animale, la 10 seara. Ce se întâmplă, psihopaților, după ora aia? Ne atacă stolurile de covizi? Închiderea oamenilor în casă nu are NICIO VALENȚĂ MEDICALĂ. E strict o măsură de batjocorire a românilor, care trebuie învățați cu controlul și umilința. România devine o pușcărie politică PNL - PLUSR - PSD!”

Gheorghe Piperea: „Voi formula acțiune pentru anularea prelungirii stării de alertă”

Avocatul Gheorghe Piperea a intrat direct în speță: „Starea de alertă se prelungește cu încă o lună. Ne-a anunțat președintele Iohannis, care a scăpat și o afirmație rasistă (încă una...).

De data asta, voi formula acțiune în contencios administrativ pentru anularea acestei a n-șpea prelungiri a stării de alertă, fără cerere de suspendare. În afară de motivațiile acțiunii din vara lui 2020 (și care, în mod bizar, au fost considerate 80% valide, cu toate că acțiunea s-a respins), se adaugă depășirea oricărei limite imaginabile a interpretării adjectivelor "temporar” și "proporțional” din art. 53 din Constituție, care limitează restricțiile de drepturi și interzice anihilarea lor, precum și efectele dezastruoase în plan economic, social și psihologic generate de repetarea la infinit a acelorași măsuri și restricții, ca în Ziua cârtiței. Copiii noștri sunt nu numai blazați sau fără vlagă, sunt în pragul depresiei. Starea asta nu se mai poate continua, mai ales că s-a probat falsificarea datelor statistice, ba chiar faptul că minciuna strategică a pacienților de la ATI a fost clasificată ca secret de stat...

Voi cere, desigur, termen scurt. Dacă va fi sau nu judecată cererea pâna la a n+una stare de alertă rămâne să decidă instanța.

Întrucât legea nu permite judecătorului intern să suspende un act administrativ care se referă la epidemii, voi cere CtEDO ca, în baza art.39 din Regulamentul Curții să dispună înghețarea efectelor acestei noi hg - clonă, până la soluția pe fond. Motivațiile le veți ști luni, când depun ambele cereri.

Mi-ați cerut să acționez și să nu mai pun comentarii - fluviu pe feisbuc. Iată, acum acționez.
Pe baza modelului de cereri pe care le voi publica (indiferent dacă mă blochează sau nu feisbuc), oricine poate acționa, la el acasă, la curtea de apel de la domiciliu, sau cu cereri concurente cererilor mele. De fapt, cei care sunteți localizați Europa sau care aveți copii, rude sau prieteni la muncă sau la studii în Europa și sunt blocați acolo, pot formula cereri concurente la CtEDO sau intervenții în dosarul care se va fi format la cererea mea.

PS: Săptămâna viitoare voi cere CtEDO, prin același mecanism, înghețarea proiectului de lege a vaccinării obligatorii, în baza Convenției de la Oviedo, și stoparea procedurilor de segregare pe criterii sanitare, prin intermediul "pașaportului” de vaccinare.”, a scris cunoscutul avocat.

Reamintim că la protestul de la Parlament din 7 martie, Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului, a declarat răspicat:

„Vreau să vă mai spun următorul lucru: de Sfintele Sărbători ale Paștilor ne vedem la Biserică! NU vor reuși să ne oprească din nou să mergem la Biserică de Sfintele Paști. NU vor reuși să închidă porțile bisericilor. NU vor reuși să ne oprească să ajungem lângă Hristos! Să fim milioane cu Lumină în mâini de Sfintele Sărbători ale Paștilor! Doamne, ajută, fraților!”

Citiți OPINIE. Poporul Român va fi în stradă de Sfintele Paști

OPINIE Contradicții prezidențiale: Vom stinge Lumina cu două ore înainte s-o luăm?