ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorii din Taiwan au completat tabloul din ce în ce mai negativ al impactului pe care îl au vaccinurile cu ARNm Covid asupra inimilor bărbaților tineri, scrie Alex Berenson pe Substack. 

Cercetătorii au efectuat electrocardiograme (ECG), care măsoară ritmul cardiac, pe 4.928 de liceeni din orașul Taipei, capitala Taiwanului, înainte și după cea de-a doua injecție Pfizer. Peste 90 la sută dintre elevi erau de sex masculin.
 
Aceștia au descoperit că 51 de elevi aveau modificări semnificative în ECG-urile lor după a doua injecție Pfizer. Unul dintre aceștia a fost diagnosticat cu miocardită, iar alți patru au avut tulburări "semnificative" ale ritmului cardiac. Printre acestea se număra un student cu contracții ventriculare premature, care pot crește riscul de moarte cardiacă subită.

„Efectul de declanșare a aritmiei de către vaccinul BNT162b2 [Pfizer] necesită studii suplimentare pentru a fi elucidat", au scris cercetătorii.
 
 
 De remarcat că patru dintre cei cinci studenți cu cele mai grave probleme nu au raportat dureri în piept sau alte probleme evidente după a doua injecție.

Alți 10 elevi au avut suspiciuni de pericardită, o inflamație a sacului din jurul mușchiului cardiac, dar ecocardiogramele nu au confirmat diagnosticul. Cercetătorii au caracterizat cazul de miocardită ca fiind "ușor" și au spus că toți elevii s-au ameliorat în timp.

Oamenii de știință și-au publicat descoperirile săptămâna trecută în European Journal of Pediatrics, revăzut de colegi.

De asemenea, cercetătorii au raportat că aproape unul din cinci elevi a raportat dureri în piept, palpitații sau alte probleme după a doua injecție. Rata a fost mult mai mare după a doua injecție decât după prima, sugerând că vaccinul în sine - și nu anxietatea din jurul acestuia - a cauzat problemele.