ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ilie Bolojan este numele vehiculat de USR pentru funcția de premier. Prezent la Digi24, Dan Barna a declarat că așteaptă în continuare demisia de onoare a lui Florin Cîțu, iar pe lista de posibili înlocuitori se află fostul primar al Oradiei, Ilie Bolojan, cel care, în urmă cu mai bine de doi ani, i-a scos statuia lui Mihai Viteazul din centrul orașului.

”Nu am negociat nimic cu AUR. Avem o moțiune de cenzură pregătită, pe care am deschis-o tuturor parlamentarilor.

Au avut loc discuții. Cei de la AUR au spus că vor susține moțiune. Este o miză importată ca această coaliție să poată merge mai departe cu un nou premier. Poate să vină oricine de la PNL. Ilie Bolojan sau alții…

Avem această moțiune pregătită. Vom avea o ședință a coaliției mâine (n.r. – vineri), vom încerca calea elegantă, calea firească și vom spune că o demisie de onoare a premierului Florin Cîțu ar putea să rezolve mult mai simplu această situație.

În Parlament, pe unele teme, partide cu agende fundamental diferite pot să coincidă. Când vorbim despre o moțiune de cenzură în care un guvern care nu mai are sprijin este un vot de conjunctură pe un subiect important.”, a declarat Barna, citat de Evenimentul Zilei.

 ”Florin a răspuns extrem de clar despre ce avem de făcut și a vorbit despre ce a provocat asta, Pogramul Anghel Saligny. Nu poți spune că el este direcționat spre alți primari, când el este pentru toată România. Ilie Bolojan a fost foarte constructiv, a votat pentru susținerea lui Florin Cîțu. El a spus doar să avem grijă, pentru că este vorba despre banii primarilor, a fost și declarația lui Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL.

Cât despre înlocuirea statuii lui Mihai Viteazul, din Oradea, cu cea a regelui Ferdinand, colonelul în retragere, Constantin Moșincat, a  explicat cu argumente în baza legii că „Primăria nu are nici temei legal nici drept patrimonial de a dispune, fără acordul Asociației, de statuia ecvestră Mihai Viteazul din Oradea!, fapt pentru care suntem de părere să înceteze această neinspirată inițiativă și intenție demolatoare de simboluri identitare românești, oriunde ar fi, cu atât mai mult cu cât astralul eveniment Centenar ne dă dreptul și libertatea să ne apărăm simbolurile românești aici pe frontiera vestică a românismului”.

„Pe Ferdinand I îl apreciem, are merite și loc de recunoștință veșnică în Oradea. Pentru realizarea obiectivului ce-și propune Primăria suntem gata să ne punem la dispoziție întreaga noastră experiență, și voluntariat de colectare de fonduri private, nu de la Buget pentru o statuie a regelui Ferdinand I în Oradea”, a mai transmis Asociația „Mihai Viteazul”.