ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul USR Iulian Bulai, care de Ziua Europei se autodeclară „țăran moldovean și european” la fel ca Igor Dodon, a făcut de Ziua Egalității de Șanse (sâmbătă, 8 mai) o altă postare năucitoare pe Facebook, în care face elogiul femeilor-preot din „aceeași religie” lutherană din altă țară decât România, sugerând că așa ceva s-ar putea implementa și la noi (că doar ortodocșii se trag din Luther la fel cum useriștii se trag din Lenin - n.r.). 

„Să rămână aici: cumnata mea (sora soției) este preot luteran. Nu preoteasă, adică soția unui preot. Ci sacerdot. Preot paroh. Cu 6 ani studiu al teologiei, enoriași și permis de conducere. 

Episcopul ei este tot o doamnă. 

Cumnata mea oficiază liturghii, căsătorii, botezuri, înmormântări. O tipă modestă, empatică și care unește o mică comunitate în jurul ei. 

În altă țară. În aceeași religie. 

Hai că se poate”, a scris Iulian Bulai pe Facebook sâmbătă, 8 mai 2021.
 
Bulai, căsătorit în Norvegia, are o relație la distanță cu soția sa. Ce îl recomandă pe acest deputat userist în Parlamentul României, țară majoritar creștin-ortodoxă? Poate chiar cumnata din străinătate? E de menționat, însă, că el a fost acum 10 ani om-statuie pe o stradă din capitala Norvegiei. CV-ul lui menționează însă și funcția de „Asistent al secretarului politic” (!), stagiar, la Ambasada României din Norvegia.
 
Un an mai târziu, el schimbă occidentul pe orientul comunist, devenind „student de schimb” la Beijing, Republica Populară Chineză și - din nou, „Asistent al secretarului cultural” (!) -, stagiar. la Ambasada României din RPC.
 
Vânător de burse și de sinecuri prin străinătate până în decembrie 2016 când, brusc, îl găsim în România ca deputat pe listele USR, plasat în poziții-cheie: membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masa și vicepreședinte în Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati (până în sept. 2019). După alegerile parlamentare din toamna anului 2020, Bulai este avansat în „Parlamentul meu” ca președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, aceeași comisie care gestionează și cultele.

Din această poziție „artistul” Bulai, devenit politician, încurcă practicile cultelor lutheran și ortodox ale „aceleiași religii” creștine. Înainte să-și odihnească fundul prin fotolii parlamentare în două legislaturi, useristul își etala organismul pe un soclu improvizat în capitala Norvegiei, unde imita statuia dramaturgului și poetului Henrik Ibsen. Filmarea de mai jos a fost redistribuită de Știri pe Surse de la Aftenposten.no

 
 
Fără a comenta modul în care cineva înțelege să își câștige existența într-o anumită etapă a vieții, ca persoană fizică, subliniem că accederea cuiva într-o funcție publică ar trebui să fie condiționată de competențe solide în domeniul respectiv și de o mai mare răspundere pentru declarațiile și gafele pe care le comite. A fi președinte al Comisiei de cultură din Camera Deputaților fără altă experiență în domeniu decât licența la o facultate de arte din Vest și schimburi de experiență cu China comunistă, iar apoi să te folosești de această poziție pentru a emite verdicte despre cum ar trebui reformată Biserica majoritară din România, așa ceva e inacceptabil.

Bulai ar trebui înlocuit din funcția de conducere a Comisiei de Cultură din Camera Deputaților cu o persoană responsabilă.