ACTUALIZARE 05.06/ 18:45 Partidul Național Liberal va susține candidatura lui Peter Eckstein-Kovacs la funcția de Avocat al Poporului „pentru a asigura o coerență în acțiunea opoziției”, a declarat, luni, președintele PNL, Ludovic Orban.

El a afimat că decizia de a susține propunerea UDMR a fost luată și „pentru a crește șansele de a pune un Avocat al Poporului care să nu fie din zona puterii”.

„Pentru unitatea opoziției, pentru a asigura șansa parlamentarilor care sunt de partea opoziției, am acceptat, după discuții și cu societatea civilă, cu partenerii noștri din opoziție, am acceptat susținerea acestui candidat. Nu este candidatul nostru, dar întotdeauna în politică trebuie să ai flexibilitate. Așa cum partenerii din USR au susținut candidatura candidatului PNL Raluca Turcan pentru președinția Camerei, renunțând la candidatul propriu, și noi am considerat să luăm decizia pentru a asigura o coerență în acțiunea opoziției, pentru a crește șansele de a pune un Avocat al Poporului care să nu fie din zona puterii și care să nu se comporte așa cum s-a comportat Ciorbea, nu ca avocat al poporului, ci ca avocat al puterii”, a spus Ludovic Orban într-o emisiune la Realitatea TV.
 
Știrea inițială

Liderul senatorilor USR, Adrian Wiener, i-a solicitat, joi, președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, demararea procedurilor de numire a Avocatului Poporului, propunerea USR, susținută de PNL și PMP, fiind Peter Eckstein-Kovacs, informează Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, senatorul Adrian Wiener a precizat că „se impune urgentarea convocării unei ședințe comune a Birourilor permanente ale Senatului și Camerei Deputaților săptămâna viitoare, având în vedere că funcția de Avocat al Poporului este vacantă de pe data de 15 aprilie”.
Ulterior, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, la Cluj, că Uniune va susține numirea lui Eckstein-Kovacs Peter ca Avocat al Poporului.

Avocatul Poporului este numit în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului pe o durată de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului o singură dată.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews