ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



USR va pregăti un guvern din umbră, pentru funcția de premier fiind luat în calcul și Dacian Cioloș, a declarat duminică președintele formațiunii, Nicușor Dan, ales sambata pentru un nou mandat la șefia formațiunii.

„Am propus un calendar de un an și jumătate pentru elaborarea programului politic complet al USR pentru România. La sfârșitul acestui proces, vom selecta dintre toți oamenii care au participat la dezbaterea pe program persoanele cele mai competente pentru fiecare domeniu și persoana pentru prim-ministru. La dezbaterea pe program o să invităm oameni din societate care cunosc diferitele domenii și în componența acelui Guvern pe care propun să-l anunțăm nu excludem să avem oameni din exteriorul USR. Dacian Cioloș — evident că nu este exclus'', a spus Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă Dacian Cioloș ar putea să conducă acel guvern din umbră, Nicușor Dan a răspuns afirmativ: ''Inclusiv''.

Nicușor Dan a fost ales, sâmbătă, pentru un nou mandat în funcția de președinte al USR, în cadrul congresului partidului, cu 173 de voturi. Pe celelalte locuri s-au clasat Emanuel Ungureanu (61 de voturi), Șerban Marinescu (14) și Cornelia-Florina German (3 voturi). De asemenea, au fost aleși și noii vicepreședinți: Elek Levente, Vlad Alexandrescu, Stelian Ion, Dan Barna, Ionuț Moșteanu, Cristian Seidler și Raluca Amariei. Ultima a fost aleasă în urma balotajului pe care l-a avut cu Cristian Ghinea, conform Agerpres.