ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Având în vedere situația epidemiologică actuală, respectiv creșterea absolut alarmantă a contaminărilor cu noul virus COVID19, așa cum Guvernul României are grijă să ne informeze, luând măsuri în consecință (nejustificate, după părerea noastră, dar asta este o altă discuție), Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România  propune, în spiritul măsurilor necesare invocate, interzicerea de urgență a listelor cu semnături de susținere a diverselor partide spre a participa la alegerile parlamentare din decembrie anul curent", se arată într-un comunicat al președintelui UZPR remis redacției ActiveNews.

"Căci, conform situației prezentate de autorități, riscul epidemiologic este deosebit de ridicat, atât pentru cei care colectează semnături pe stradă sau în alte locuri, cât și pentru cei care semnează, deoarece distanțarea  și celelalte măsuri de protecție nu pot funcționa.

În plus, este o procedură depășită și inutilă, deoarece toate partidele legal constituite sunt îndreptățite să participe la alegerile parlamentare, lăsând electoratului dreptul de a alege. Pe de altă parte, situația epidemiologică este prezentată ca fiind atât de gravă încât impune măsuri excepționale.

Propunerea noastră, a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, este chiar mai puțin decât excepțională, este firească, democratică, transparentă, mai ușor de gestionat și mai puțin costisitoare. În plus, elimină suspiciunea (îndreptățită!) de monopol politic al partidelor parlamentare, care vor să rămână la putere cu orice preț, chiar și cu acela al trădării de neam și țară.

Iar acest preț e plătit de populația României, „beneficiara” tuturor erorilor și incompetențelor celor „aleși”. Ar fi o măsură cu adevărat corectă politic, în sensul cel mai moral cu putință.", conchide Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR, în materialul transmis de Departamentul de Comunicare al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews