ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cea mai mare comună din Ucraina, Slatina/Solotvino, toate comunitățile ortodoxe au ieșit de sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei, potrivit Știri din Bucovina

Decizia relevantă a fost luată în cadrul unei reuniuni a reprezentanților comunităților religioase ale Bisericilor Ortodoxe Ucrainene subordonate Patriarhiei Moscovei. Majoritatea acestor biserici par a fi frecventate de etnici români, ele fiind localizate în Transcarpatia (Maramureșul de Nord).

Astfel, comunitățile Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Slatina, Bisericii din Apșa de Jos cu hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel au decis să părăsească jurisdicția Patriarhiei Moscovei.

La fel și comunitatea ortodoxă din satul Strâmtura cu hramul Înălțarea Sfintei Cruci, Biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului din satul Apă de Mijloc, Biserica cu hramul Înălțarea Domnului din satul Topcina, Biserica cu hramul Acoperământul Maicii Domnului din Slatina.