ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Ucraina a fost legalizat canabisul medicinal. Un proiect care prevede acest lucru a fost adoptat, în a doua lectură, de Rada Supremă de la Kiev, pe 21 decembrie. 248 de deputați au votat pentru ințiativa legislativă, 16 – împotrivă, iar alți 33 s-au abținut de la vot, relatează Newsmaker, conform site-ului ucrainean Hromadske.

Proiectul de lege prevede că canabisul poate fi utilizat doar în scop medical, industrial și științific. De asemenea, documentul simplifică utilizarea medicinală a pastilelor pe bază de canabis și solicită Guvernului să extindă lista de medicamente.

În același timp, proiectul de lege prevede mai multe restricții:

– Distribuirea de marijuana pentru uz recreativ este considerată infracțiune;

– Producția de medicamente va fi strict controlată la toate etapele;

 
– Numai persoanele juridice care dețin o licență și un certificat GMP vor putea cultiva canabis, sub supraveghere video nonstop, cu acces pentru poliția națională. Fiecare arbust va avea un cod individual pentru a urmări mișcarea
plantelor;
 
– Produsele medicale pe bază de canabis vor fi disponibile numai pe bază de rețetă electronică.

Legea va intra în vigoare la șase luni de la publicare.