ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina ar fi lovit trupele rusești care ocupă Insula Șerpilor. Comandanții ucraineni ai forțelor din sudul Ucrainei au declarat că au distrus un post de comandă rusesc și un sistem de rachete antiaeriene într-un atac reușit marți, potrivit cotidianului britanic Daily Mail.

Forțele rusești din regiune au fost „reduse”, se arată într-o postare a Comandamentului Operațiunii Sud, dar a adăugat că numărul exact al trupelor ucise este încă în curs de evaluare.

Forțele Moscovei au ocupat insula încă din prima zi a invaziei, când distrugătorul de rachete ghidate Moskva - care a fost scufundat între timp - și nava de patrulare Vasili Bykov au atacat și ocupat insula, străvechi pământ românesc, cedat ilegal de forțe trădătoare ajunse la conducerea României.

Citiți și Istoricul George Damian atrage atenția: Statul Român nu ia în discuție aspectul grav al reocupării INSULEI ȘERPILOR de Armata Rusiei