ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova /

Aceasta este țara mea /

Sahalin și Kamceatka, munții Urali /

Aceasta este țara mea /

Teritoriul Krasnoiarsk, Siberia și regiunea Volga /

Kazahstan și Caucaz, precum și Țările Baltice”

Așa începe cântecul „Made in URSS”, interpretat vineri pe stadionul din Moscova de Oleg Gazmanov în fața lui Vladimir Putin și a zecilor de mii de ruși veniți să celebreze opt ani de la preluarea Crimeii.

Citiți și Cum gândește ambasadorul rușilor și filorușilor din România. Kuzmin: Basarabia nu a fost parte a României, „în afară de cei 22 de ani de ocupație românească”

Poliția moscovită a declarat că la mitingul lui Putin ar fi participat 200.000 de persoane. Capacitatea stadionului este de 81.000 de persoane dar mulți au urmărit spectacolul în jurul stadionului, pe ecrane uriașe. Putin apare cu geaca lui de 12.000 de euro marca Lora Piana de la minutul 36.50.

Citiți și Ștefan Secăreanu: Cum „nu suntem în pericol”, dacă ieri, sutele de mii de ruși care-l aclamau pe Putin, cântau/urlau toți într-un glas piesa „Made in the USSR”, cu versurile de început „Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova, toate sunt țara mea”?

VIDEO de la minutul 22:

Iar aici un cântec mobilizator din Donbas. Și imaginile vorbesc: