ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Ucraina doresc să înceapă lucrările pentru a face și mai adânc canalul său de navigație pe Dunăre încă din acest an, pentru a-și extinde rutele alternative pentru exportul de cereale și intenționează să poarte discuții cu oficialii Uniunii Europene pe această temă în viitorul apropiat, a declarat marți ministrul adjunct pentru renovare și infrastructură, Iuri Vaskov, potrivit RomâniaTV.

Ministrul Iuri Vaskov a declarat marți, la o conferință pe tema cerealelor, că noua adâncime a canalului Bâstroe a permis navelor să se oprească în porturile ucrainene de pe Dunăre, dar aceasta nu este încă suficientă pentru navele încărcate, care trebuie să folosească canalul Sulina din România, care este mai adânc. 

El a declarat că Ucraina ar dori să extindă adâncimea Bâstroe la 7,2 metri, similar cu canalul românesc, și intenționează să poarte discuții cu oficialii Uniunii Europene pe această temă în viitorul apropiat, precizează sursa citată.