ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O ucraineancă a încercat să se refugieze în Ungaria cu o veritabilă „tiparniță” de bani în bagaje, sau cel puțin cu hârtiile rămase de pe urma acesteia. 28 milioane de dolari și 1,3 milioane de euro este suma care a fost descoperită de vameșii maghiari la un punct de trece a frontierei din Ucraina în Ungaria. Banii erau reali și se aflau în mașină la Nastia Kotvitskaia, soția lui Igor Kotvitski, care este „mâna dreaptă” a lui Arsen Avakov, fost ministru ucrainean de Interne, politician și om de afaceri, după cum informează Ziarul Unirea

Presa din Ucraina se întreabă cum a fost posibil ca Nastia Kotvitskaia să fie descoperită cu valizele de bani abia în Ungaria, unde a și fost nevoie ca suma să fie declarată. În mod normal, un astfel de „serviciu" la vama din Transcarpatia „costă” de la 3% la 7,5%, în funcție de cuantumul sumei și nivelul solicitantului.

Denis Yarsolavski, de la batalionul de forțe speciale Sturm, a comentat pe pagina sa de Facebook această situație.

„Sunt sigur că aceasta este o mică parte din banii negri ascunși ai grupului fostului ministru al Afacerilor Interne. Este foarte simbolic să scoți (din țară) ceva „dobândit cinstit” în timp ce poporul din Harkov își dă viața pentru ei. Cred că Arsen Borisovici ar trebui să comenteze astfel de acțiuni ale cercului său de apropiați”, a spus Yaroslavski.

Arsen Avakov, fost ministru de Interne între 2014 și 2021, este considerat unul dintre cei mai influenți oameni politici din Ucraina.