ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O înregistrare video din Polonia a făcut înconjurul rețelelor sociale: o bătrână catolică plângând cade în genunchi și îi sărută picioarele unei tinere activiste LGBT agresive.

Bătrâna făcea parte dintr-un grup de femei catolice care spuneau Rozariul (culegere de rugăciuni dedicate Maicii Domnului) pe 29 aprilie în fața Palatului de Justiție de la Varșovia.

În interior avea loc un proces în care postul catolic Radio Maria fusese dat în judecată de organizații stângiste care doresc interzicerea sa.

Înregistrarea video surprinde grupul rugându-se, având în mâini pancarte de susținere pentru Radio Maria.

Deodată, o tânără învelită într-un steag curcubeu „gay pride” și purtând pe față o mască în aceleași culori, intră în scenă. Dansează pe muzica de la un aparat portabil în timp ce fumează. Activista încearcă să reducă la tăcere grupul de rugătoare strigând sloganuri.

În timp ce tânăra își continuă gălăgia, o femeie bătrână se apropie de ea, cade în genunchi pe trotuar și îi sărută picioarele.

Înregistrarea video surprinde apoi dialogul care are loc între bătrâna de 83 de ani și tânăra de 21 de ani.

Militanta, aparent impresionată de gestul bătrânei credincioase, rămase în genunchi, o roagă pe aceasta să se liniștească și să nu mai plângă.

Bătrâna îi explică cât de tristă este văzând încotro se îndreaptă țara ei.

„Am 83 de ani și te iubesc. Am luptat pentru Polonia toată viața. Curând, voi părăsi această lume, iar Polonia este dezbinată. Îmi pare foarte rău pentru asta și mă doare”, spune femeia în lacrimi.

„Iar acești copii, bieții noștri copii, care au fost crescuți de polonezi”, adaugă ea, referindu-se la tânăra din fața sa.

La un moment dat, cele două femei se îmbrățișează.

Când bătrâna își încheie cuvântul, își ia rămas bun de la activistă și își face semnul crucii. În mod uimitor, tânăra, vădit emoționată, o imită, făcându-și și ea cruce.

Michael Matt, de la publicația catolică conservatoare The Remnant, a calificat momentul în care bătrâna credincioasă și tânăra activistă își fac semnul crucii „un splendid mic semn de speranță”.

„În această perioadă trecem prin infern. Lumea a înnebunit. Totul este întors pe dos, totul este rău”, a continuat Matt.

„Când totul a fost spus și făcut și toate opțiunile politice au fost epuizate, Crucea lui Hristos va salva lumea.”