ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele israeliene au făcut un raid peste noapte în capitala administrativă palestiniană, Ramallah, în Cisiordania ocupată, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați în timpul celei mai mari operațiuni de acest fel din ultimii ani, au declarat luni surse palestiniene citate de Reuters, scrie Știripesurse.

Armata israeliană a declarat că în timpul acțiunii a izbucnit o confruntare între palestinienii care aruncau cu pietre și bombe incendiare și soldații israelieni, care au răspuns cu focuri reale, conform News.ro.

Martori din Ramallah au declarat că forțele israeliene au venit cu zeci de vehicule militare în oraș, unde este sediul Autorității Palestiniene, care este condusă de președintele Mahmoud Abbas și care exercită o autonomie limitată asupra unor părți din Cisiordania.
 

Ministerul palestinian al Sănătății a declarat că forțele israeliene l-au împușcat și ucis pe Mustafa Abu Shalbak, în vârstă de 16 ani, în timp ce făceau un raid în tabăra de refugiați Amari.

Agenția palestiniană de știri WAFA a declarat că au izbucnit confruntări când forțele israeliene au luat cu asalt tabăra, "în timpul cărora s-a tras cu gloanțe reale asupra tinerilor palestinieni", rănindu-l pe Abu Shalbak în gât și în piept.
 
Armata israeliană a declarat că forțele de securitate au desfășurat o operațiune antiteroristă de șase ore în tabără, prinzând doi suspecți căutați, interogându-i pe alții și confiscând "materiale de incitare răspândite de Hamas".
 
"În timpul operațiunii, s-a desfășurat o revoltă violentă, în care suspecții au aruncat cu pietre și cocktailuri Molotov asupra forțelor de securitate israeliene, care au răspuns cu focuri reale. A fost identificată o victimă", a precizat armata israeliană.

Un ofițer al poliției de frontieră israeliene a fost rănit ușor în timpul confruntărilor.