ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zelenski va efectua o vizită la Washington în încercarea de a ieși din impasul în care se află Senatul privind ajutorul pentru Ucraina, informează The Guardian.

Liderul ucrainean a fost invitat de Joe Biden, în timp ce președintele SUA face presiuni asupra senatorilor republicani pentru a susține proiectul de lege privind ajutorul.

Președintele american Joe Biden l-a invitat pe omologul său ucrainean Zelenski la Casa Albă, la câteva zile după ce administrația sa a avertizat că va rămâne fără bani pentru ajutorul acordat Ucrainei în câteva săptămâni, dacă senatorii americani aflați în conflict nu acționează.

Întâlnirea de marți este menită "să sublinieze angajamentul de nezdruncinat al Statelor Unite de a sprijini poporul ucrainean în timp ce se apără împotriva invaziei brutale a Rusiei", a precizat Casa Albă într-un comunicat transmis duminică.

"În timp ce Rusia își intensifică atacurile cu rachete și drone împotriva Ucrainei, liderii vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei și despre importanța vitală a sprijinului continuu al Statelor Unite în acest moment critic."

Senatorii republicani au blocat săptămâna trecută un ajutor de urgență în valoare de 106 miliarde de dolari destinat în primul rând Ucrainei și Israelului, după ce conservatorii s-au opus excluderii reformelor privind imigrația pe care le ceruseră ca parte a pachetului.

Biroul lui Zelenski a mai spus duminică pe Telegram că liderul ucrainean va ajunge luni la Washington și că se va întâlni cu Biden în cadrul unei vizite de lucru care va include "o serie de întâlniri și discuții".

De asemenea, Zelenski a fost invitat să se adreseze senatorilor americani marți dimineață la Capitoliu, a declarat un consilier al conducerii Senatului.

O întâlnire privată între Zelenski și președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Mike Johnson, va avea loc, de asemenea, marți, la Capitoliu, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Johnson, Raj Shah, într-un e-mail pentru Reuters.

Liderul ucrainean era programat să se adreseze senatorilor americani prin intermediul unei înregistrări video săptămâna trecută, dar a trebuit să anuleze apariția, potrivit liderului majorității din Senat, Chuck Schumer din New York.