ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a declarat că 14 persoane, inclusiv doi copii, au fost ucise și 108 au fost rănite în urma unor lovituri ucrainene "nediscriminatorii" care ar fi inclus bombe cu dispersie asupra capitalei provinciale rusești Belgorod, transmite Reuters.
 
 

Ziarul Kommersant a citat o sursă apropiată Comitetului rus de Investigații, potrivit căreia rachetele lansate de un lansator multiplu de rachete în regiunea ucraineană Harkov au lovit un patinoar din piața centrală a Catedralei, un centru comercial, clădiri rezidențiale și o mașină.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a declarat pentru agenția de știri de stat RIA că Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta incidentul.

Sirenele de raid aerian au sunat în jurul orașului, în timp ce guvernatorul regional Viaceslav Gladkov a îndemnat toți locuitorii să se mute în adăposturi.

Regiunea Belgorod, care se învecinează cu nordul Ucrainei, a suferit, ca și alte zone de frontieră rusești, bombardamente și atacuri cu drone pe tot parcursul anului, pe care autoritățile le-au pus pe seama Ucrainei.

"Astăzi, regimul de la Kiev a încercat un atac combinat fără discriminare asupra orașului Belgorod cu două rachete 'Olkha' într-o configurație de cluster interzisă, precum și cu rachete Vampire de fabricație cehă", a declarat Ministerul Apărării într-o postare pe Telegram. "
 
Președintele rus Vladimir Putin a fost "informat" în legătură cu atacul ucrainean asupra orașului Belgorod, care s-a soldat sâmbătă cu cel puțin 14 morți, între care doi copii, și 108 răniți, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la o zi după lovituri masive asupra teritoriului ucrainean soldate cu 39 de morți, relatează Agerpres.