ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Reprezentanților a adoptat sâmbătă un proiect de lege care lansează un ultimatum către TikTok, ce prevede interzicerea aplicației în Statele Unite, cu excepția cazului în care rețeaua de socializare întrerupe legăturile cu compania-mamă ByteDance și, în sens mai larg, cu China, relataeză AFP, citat de Cotidianul.

Platforma video este acuzată de oficialii americani că a permis Beijingului să-i spioneze și să-i manipuleze cei 170 de milioane de utilizatori din Statele Unite. Această interdicție trebuie acum validată de Senat.

Interzicerea TikTok ar „încălca libertatea de exprimare” a 170 de milioane de americani, a protestat sâmbătă populara rețea de socializare în legătură cu acest proiect de lege.

Într-un e-mail către AFP, un purtător de cuvânt al platformei a precizat că proiectul de lege privind interdicția „ar devasta șapte milioane de întreprinderi și ar închide o platformă care contribuie cu 24 de miliarde de dolari pe an la economia SUA”.